Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

deelprogramma's >

intelligente infrastructuur

 
Naam
Intelligente infrastructuur
Omschrijving

Werking en beheer van bestaande infrastructuren laten te wensen over: we worden te vaak geconfronteerd met capaciteitsproblemen, onveiligheid, onbetrouwbaarheid en inefficiëntie.

Wij hebben als doel het ontwikkelen van geavanceerde methoden en gereedschappen om werking en beheer van bestaande infrastructuren te verbeteren. Daarbij richten we ons op uiteenlopende problemen in de wijze waarop infrastructuren op dit moment functioneren.

Terwijl het deelprogramma Flexible Infrastructures zich bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwe ontwerpmethoden om de flexibiliteit van infrastructuren op lange termijn te waarborgen, mikt het deelprogramma Intelligent Infrastructures op de korte termijn.

De problemen waarmee de verschillende sectoren te maken hebben zijn vergelijkbaar. Hoe kan de beschikbare capaciteit optimaal benut worden? Wat is de meest efficiënte manier om dit te doen? Hoe voorkom je congestie, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen?

Er bestaan geen gemakkelijke oplossingen voor deze problemen, omdat grote infrastructuursystemen veel componenten en niveaus hebben. Bovendien zijn er veel verschillende partijen bij betrokken die allemaal in de eerste plaats hun eigen locale prestatiedoelstellingen nastreven.

Contactpersoon: dr.ir. Zofia Lukszo.

Programmaleider(s)
Hans Hellendoorn
 
Zofia Lukszo
 
Roland Reekmans

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures