Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

deelprogramma's >

understanding complex networks

 
Naam
Understanding complex networks
Omschrijving

Doel is om fundamenteel inzicht te verkrijgen in de complexiteit van de volgende generatie infrastructuren, om te voorkomen dat bestaande problemen groter worden en ervoor te zorgen dat de systeemprestaties over de gehele linie verbeteren.

Het is tegenwoordig niet echt in de mode om de kwaliteit van onze infrastructuren en aan infrastructuur gebonden diensten te prijzen. Integendeel, er bestaat grote publieke ongerustheid over stroomstoringen, filevorming op de wegen en het ‘plat gaan’ van netwerken. En toch, als je bedenkt hoe enorm complex infrastructuren tegenwoordig in elkaar zitten, dan had de situatie een stuk slechter kunnen zijn.

Ontwerpers, dienstverleners, operators en infrastructuurbeheerders worden allemaal met hetzelfde probleem geconfronteerd: de technologie en de organisatie van netwerken zijn zo ingewikkeld geworden dat het moeilijk is om hun gedrag te voorspellen. Het ontrafelen van deze complexiteit is het belangrijkste doel van dit deelprogramma.

Met trots kunnen wij zeggen dat het deelprogramma Complex Networks ťťn van de zeer weinige systeemgeoriŽnteerde onderzoeksprogramma’s ter wereld is naar de fysieke en maatschappelijke mechanismen van complexe infrastructurele netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze resultaten, theorieŽn en modellen ook voor praktijkmensen in het veld van grote waarde zullen zijn.

Contactpersoon: dr.ir. Ivo Bouwmans.

Programmaleider(s)
Maarten Franssen
 
Chang Yu

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures