Logo NGI
nl
en
Zoeken

Onder de aandacht

Hier vindt u een overzicht van de laatste berichten die uw aandacht verdienen. Altijd up-to-date blijven? Meld u dan aan voor de NGinfraNieuwsbrief en ontvang een overzicht van de laatste berichten maandelijks in uw mailbox. Zelf nieuws melden kan door contact op te nemen met de redactie van NGinfra via redactie@nginfra.nl.
 

7 november 2016
Lees de nieuwste NGinfraMagazine digitaal
Lees de nieuwste NGinfraMagazine digitaal

Het derde nummer van dit jaar is uit. Hierbij de artikelen op een rij (met verwijzing naar het e-zine). Veel leesplezier!

FEATURE

Hoe verknoopter, hoe beter  

Wat vereist optimale logistiek van onze infrastructuur? Verknoping, markt- en samenwerking en kennis van de gebruiker, stellen logistiekexperts Albert Veenstra, Dick van Damme en Hans-Willem Vroon.

INTERVIEW

De waarde van infrastructuur op de agenda 

Deze zomer trad Lieve Declercq in de voetsporen van oud-voorzitter Bert Klerk. De CEO van waterbedrijf Vitens is de nieuwe voorzitter van de Raad van Insipratie. Haar missie: de waarde van infrastructuur tussen de oren krijgen bij de beleidsmakers.

PRAKTIJK

Nieuw tijdperk, nieuwe nutsvoorziening? 

‘Lelystad heeft wereldprimeur met gelijkstroom’, lazen we enkele maanden geleden in het nieuws. Wat betekent dat eigenlijk, zo’n nieuw elektriciteitsnet aanleggen? Wordt dit de nieuwe nutsvoorziening?

TOEKOMST VERKENNEN

De blik naar buiten 

Wie infrastructuur voor tientallen jaren aanlegt en beheert, zal ook ver vooruit moeten kijken om ontwikkelingen vroegtijdig te signaleren. Hoe doen infrabeheerders dat? Themacenter Toekomst Verkennen deed een ronde langs de NGinfra-partners en trok haar lessen.

360-GRADEN-INFRA

De ontwerpersblik op infrastructuur 

Drie ontwerpers (Royal HaskoningDHV, Vialis en ipv Delft) werpen een kritische blik op onze infrastructuur. Een conclusie: ‘De D van design mag wel wat groter’.

INGEZONDEN

Van klantbeleving naar fysieke infra 

Klantgericht werken, daar kunnen we niet meer omheen. Waterbedrijf Vitens bracht daarom haar klanten en de wensen die zij hebben in kaart. Maar wat betekent dit voor je fysieke infra?

EN VERDER

Infographic 

Samenwerkingsverbanden en kennisinstituten binnen domein infra wereldwijd.

Lunchbox 

Sjoerd Blüm, lid themacenter Data & Security, over de opgave van Schiphol: beste digitale airport worden.

 

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures