Logo NGI
nl
en
Zoeken
 
Naam
ProRail
Beschrijving

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Zo’n 3200 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen, met ruim 6.000 treinen over 6.830 kilometer spoor. Het spoorwegnet is met recht het kloppend hart van mobiel Nederland.

ProRail werkt aan de bereikbaarheid van Nederland door te zorgen voor een optimaal spoornetwerk. Ze verdelen de ruimte op het spoor, regelen alle treinverkeer, informeren vervoerders en reizigers, bouwen en beheren stations en leggen nieuw spoor aan. Ze onderhouden bestaand materieel zoals spoor, wissels, seinen en overwegen.

Over het partnerschap

ProRail is een actieve partner van Next Generation Infrastructures. Directeur Bert Klerk vertelt over de grote uitdaging waar ProRail voor staat: “Ons strategisch plan bevat de ambitie om in 2020 in totaal 50% meer treinen te laten rijden tegen 20% lagere kosten en met 100% betrouwbaarheid. Dat vergt nogal wat van de organisatie, je loopt tegen heel veel onverwachte zaken aan als je bijvoorbeeld elke 10 minuten een trein wilt laten rijden.”

Na een kennismaking met Next Generation Infrastructures besloot ProRail tot een intensieve samenwerking. Om versnippering van kennis te voorkomen zijn er vijf innovatiethema’s uitgewerkt. Klerk is enthousiast over de eerste resultaten: “Nieuwe technieken als ‘gaming’ en simulaties hebben nu al veel kennis opgeleverd waar we direct iets mee kunnen. En voor de langere termijn is het sowieso goed om via een partner als NGI meerdere kennisdomeinen bij de wereld van ProRail te betrekken, zeker nu er zoveel dwarsverbanden ontstaan tussen netwerken.”

Website
https://www.prorail.nl/
Onderzoekers
Monica Altamirano
 
Jop van den Hoogen
 
Toine Houben
 
Julia Lo
 
Arjo van Loo
 
Jelle van Luipen
 
Emdzad Sehic
Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures