Logo NGI
nl
en
Zoeken
 
Naam
KPN Mobile
Beschrijving

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van infrastructuur- en netwerkgerelateerde IT-oplossingen.

In Duitsland en België volgt KPN een meer-merkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Eind 2008 telt KPN in Nederland, Duitsland en België ruim 38 miljoen klanten. Hiervan hebben er ruim 31 miljoen een mobiele telefoon, 3,9 miljoen een vaste telefoon, 2,5 miljoen breedband internet en 0,8 miljoen tv. Het aantal fte’s van KPN is op dat moment 25.000, plus daarnaast ruim 11.000 van Getronics. Op een jaaromzet van € 14,6 miljard is in 2008 een winst geboekt van € 2,6 miljard.


Over het partnerschap

Sinds november 2009 is KPN partner van Next Generation Infrastructures. Het telecombedrijf wil zowel bijdragen aan de discussie als leren van anderen. Eelco Blok, lid van de raad van bestuur van KPN, is er duidelijk over: “Als KPN hebben wij een duidelijke visie op de toekomst van ‘onze’ infrastructuren. Logisch, want wij geven er zelf mede vorm aan. Maar je ziet dat netwerken steeds verder vervlochten raken. Zoals bij slimme energienetwerken bijvoorbeeld, die voor hun ‘slimheid’ vooral afhankelijk zijn van datacommunicatie.”

Daarom is KPN benieuwd naar de visie van andere spelers en de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap. Blok: “Elke grote infrabeheerder heeft te maken met zaken als asset management en compliance, op nationale en internationale schaal. Er zijn volop nieuwe ideeën over het beheren van complexe heterogene netwerken zoals het onze. Van Next Generation Infrastructures verwacht ik daarom vooral contacten, kennis en inzichten waarmee we zelf weer verder kunnen. We kijken vooral naar de lange termijn.”

Website
www.kpn.com/
Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures