Logo NGI
nl
en
Zoeken
 
Naam
Enexis
Beschrijving

Enexis is sinds 2009 de nieuwe naam van Essent Netwerk. Bij Enexis weten we van aanpakken, al meer dan 100 jaar, 24 uur per dag. Wij beheren het energienetwerk in zeven provincies in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland. We zorgen ervoor dat gas en elektriciteit van de energieleveranciers veilig bij de klant terecht komen. We zijn verantwoordelijk voor de aansluiting van ongeveer 2,6 miljoen huishoudens, bedrijven en overheden. We werken voortdurend aan een beter, slimmer en efficiënter netwerk, dat klaar is voor de toekomst. Het energienetwerk van Enexis behoort dan ook tot het beste van Nederland.

Over het partnerschap

Jan Peters is directeur strategie van Enexis, de netwerkbeheerder die na de voorgeschreven splitsing is voortgekomen uit het energiebedrijf Essent. Hij stelt hoge eisen aan academici: “Er is een spanningsveld tussen wat de wetenschap wil oppakken en wat wij interessant vinden. Technisch wil men vaak te diep gaan, bestuurskundig blijft het vaak te breed. Wij hebben beide nodig. Mensen die een heel netwerk kunnen overzien maar ook kunnen inzoomen op technische details.”

Gelukkig is Next Generation Infrastructures goed op weg, volgens Peters: “De multidisciplinaire aanpak is goed. We staan voor enorme investeringen in het netwerk, we moeten de discussie over duurzame energievoorziening aanzwengelen en onze publieke aandeelhouders dienen. Uitdagingen genoeg dus. Omdat we partner van NGI zijn, kunnen we enige invloed uitoefenen.”

Ook het internationale aspect is voor Enexis interessant, zegt Peters. “Ik ben erg geïnteresseerd in een Chinese proeftuin voor het ‘mobile smart grid’. Tenminste, als we in de praktijk ook iets hebben aan de uitgevoerde onderzoeken.”

Website
https://www.enexis.nl/consument/home
Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures