Logo NGI
nl
en
Zoeken
 
Naam
Eneco
Beschrijving

Eneco is een geïntegreerd energiebedrijf gericht op productie, handel, transport en levering van gas, elektriciteit en warmte en bijbehorende diensten. Met ruim 7.000 medewerkers bedienen we twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. Daarmee behoort Eneco tot de top drie van energiebedrijven in Nederland. De aandelen zijn in handen van 61 Nederlandse gemeenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Eneco is in 1995 ontstaan uit een fusie van de energiebedrijven van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. In de daaropvolgende jaren zijn er dertien regionale energiebedrijven bijgekomen.

Eneco wil in Noordwest-Europa de meest toekomstgerichte energiedienstverlener zijn. Betrokken, uitgesproken en daadkrachtig bouwen we aan een duurzame toekomst met betaalbare en beschikbare energie voor iedereen. We willen een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor anderen door te tonen dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is. Vandaag en morgen.

Eneco richt zich steeds meer op internationale expansie. In België zijn we een belangrijke duurzame elektriciteitsleverancier. Dankzij onze focus op lokale productie van duurzame energie zijn wij er in geslaagd uit te groeien tot een solide en snel groeiende leverancier, een top vijf speler in de Belgische zakelijke markt. Ook in onder meer Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk realiseren we onze ambities op het gebied van duurzame energieproductie. Ten slotte zijn we wereldwijd actief in de handel in duurzame energieproducten en CO2-emissies.

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures