Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

partners >

havenbedrijf rotterdam

 
Naam
Havenbedrijf Rotterdam
Beschrijving

Het partnerschap tussen Next Generation Infrastructures en het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) is opgezet in 2010. Ronald Paul is directeur van HbR en licht toe: “Er was al een samenwerking tussen HbR en de TU Delft, en vandaaruit is het idee ontwikkeld om de kennis van NGInfra toe te passen op de praktijkcase Maasvlakte 2. Een ideale combinatie, omdat NGInfra nu zover is dat de theorie zich in de praktijk moet bewijzen en op Maasvlakte 2 alles nog open ligt. Letterlijk.”

Het Havenbedrijf gaat de samenwerking aan op basis van twee concrete projecten. “Het eerste voorstel gaat over de interne logistiek en het interne transport van containers op Maasvlakte 2”, vertelt Paul. “Daarnaast willen we werken aan scenario’s voor de inrichting van het terrein en de daarmee samenhangende strategische keuzes op korte en lange termijn. Dat is zeer complexe materie en daar zijn inmiddels methoden voor ontwikkeld zoals serious gaming.”

Paul ziet in NGInfra een kritische en ambitieuze partner en verwacht dat beide partijen elkaar zullen versterken: “De toetsing aan de praktijk is voor NGInfra natuurlijk heel waardevol. Daar leren we als HbR zelf ook van. Die opgedane kennis gebruiken wij dan weer om het hele haven- en industriecomplex te versterken. We kijken verder dan Maasvlakte 2.”

Website
www.portofrotterdam.com/NL/Pages/default.aspx
Onderzoekers
Anne-Jan Boersma
 
Annemarie Burgemeester
 
Nico van Dooren
 
Kees Joosten
 
Sander Rijsdijk
 
Joop Smits
 
Tiedo Vellinga
Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures