Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

projecten >

abnormal situation management in industrial networks and supply chains

 
 
Nummer
05.15
 
Naam
Abnormal Situation Management in Industrial Networks and Supply Chains
 
Samenvatting

Hoe gaan industriële netwerken en supply chains om met hevige verstoringen van de normale gang van zaken? Dat is de vraag die Behzad Behdani zichzelf stelde. Inmiddels werkt hij nu zo’n twee jaar onder begeleiding van Zofia Lukszo aan praktische en theoretische antwoorden. Diverse grote multinationals zijn geïnteresseerd.

 
Projectleider
Zofia Lukszo (projectleider)
Onderzoekers
Behzad Behdani
Beschrijving

Hoe gaan industriële netwerken en supply chains om met hevige verstoringen van de normale gang van zaken? Dat is de vraag die Behzad Behdani zichzelf stelde. Inmiddels werkt hij nu zo’n twee jaar onder begeleiding van Zofia Lukszo aan praktische en theoretische antwoorden. Diverse grote multinationals zijn geïnteresseerd.

Een industrieel netwerk is geen infrastructuur zoals kabels en pijpleidingen dat zijn. Een industrieel netwerk bestaat uit bedrijven die met elkaar verbonden zijn, bijvoorbeeld als leverancier en afnemer. Een supply chain is een industrieel netwerk waarbij de gehele keten van grondstoffenleverancier tot eindafnemer in beeld komt. Wat gebeurt er als de samenwerking in deze ketens wordt verstoord?

Het antwoord op die vraag is interessant omdat heftige verstoringen dingen zichtbaar maken. De autonomie, de hiërarchie van relaties en de verdeling van taken en verantwoordelijkheden in een netwerk worden beter zichtbaar. Een verstoring in een subsysteem heeft gevolgen voor het gehele netwerk. Uit die gevolgen valt ook af te leiden hoe je in normale omstandigheden de subsystemen moet besturen om het netwerk optimaal te laten presteren.

Optimaal laten presteren van een systeem is niet eenvoudig. Het optimaliseren van de subsystemen leidt paradoxaal genoeg juist niet tot een optimaal presterend geheel. Er is daarom meer inzicht nodig in de unieke eigenschappen van een netwerk. Behdani en Lukszo werken aan een methodiek die de eigenschappen van netwerken beter modelleert.

Uit eerdere samenwerking met de universiteit van Singapore bleek al dat er veel interesse is voor dit thema. De kennis is natuurlijk van grote waarde voor multinationals, omdat dergelijke bedrijven netwerken op zichzelf zijn. Maar ook kleinere organisaties kunnen worden gezien als een netwerk van afdelingen. Het begrip ‘netwerk’ is universeel toepasbaar en dat maakt het belang van dit onderzoek alleen maar groter.

 

 
Deelprogramma
Intelligente infrastructuur
Sector
Energie-infrastructuur
Publicaties
Agent based model for performance analysis of a global chemical supply chain during normal and abnormal situations overige publicaties
 
Agent-based modeling for disruption management in industrial networks and supply chains artikel vakblad
 
Agent-based modeling to support operations management in a multi-plant enterprise artikel vakblad
 
An Agent-Based Model to Support Negotiation-Based Order Acceptance in a Multi-Plant Enterprise artikel vakblad
 
Decentralized vs. centralized management of abnormal situations in a multi-plant enterprise using an agent-based approach artikel vakblad
 
Handling Disruptions in Supply Chains: An Integrated Framework and and Agent-based Model proefschrift
 
Performance Analysis of a Multi-Plant Specialty Chemical Manufacturing Enterprise using an Agent-based Model artikel vakblad
 
Risk Management and Paradoxical Situations in Modern Supply Chains artikel vakblad
Afgerond
2012
 

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures