Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

publicaties >

medusa - survivable information security in critical infrastructures

 
Titel
MEDUSA - Survivable information security in critical infrastructures
Type
proefschrift
Referentie
MEDUSA, Survivable information security in critical infrastructures. Semir Daskapan, 2005,Delft University of Technology, the Netherlands.
Auteurs
Semir Daskapan
Document
Beschrijving

MEDUSA, survivable information security

De toenemende tendens van verwevenheid van infrastructuren maakt ze complexer, minder beheersbaar en kwetsbaar voor willekeurige storingen. In dit Internet tijdperk worden informatiesystemen, die zorgen voor de beheersing van kritieke infrastructuren, steeds meer het doelwit van geraffineerde aanvallen die uiteindelijk de beschikbaarheid van het informatiesysteem als die van het kritieke infrastructuur in gevaar brengen. Vooral die informatiesubsystemen die aan het voorfront hun dienst moeten doen, zoals authenticatie en andere beveiligingsystemen, moeten vele frontale aanvallen kunnen weerstaan.

In dit proefschrift worden in het eerste gedeelte methoden en technieken behandeld die nodig zijn om robuuste beveiligingssystemen te bouwen en in het tweede gedeelte wordt het Medusa ontwerp beschreven. Medusa is een verzameling van protocollen die een beveiligingsysteem van veerkracht kan voorzien tegen zulke aanvallen zonder passieve redundante hardware te reserveren. Het maakt het mogelijk voor de verschillende beveiligingssystemen van een of meer verschillende, lokaal of international, gedecentraliseerde organisaties om samen te werken om een collectief verdedigingsfront te vormen tegen zulke fatale aanvallen. Wanneer een van de leden van deze gemeenschap toch bezwijkt ten gevolge van zo’n aanval zal de gemeenschap de beveiligingsdiensten van het bezweken systeem via een andere locatie continueren. Wanneer zo’n gemeenschap heel groot is, kunnen de beveiligingsdiensten door voortdurende migratie na elke aanval altijd beschikbaar zijn.

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures