Logo NGI
nl
en
Zoeken

infrabase >

publicaties >

de ademende concessie. van goed aanbesteden naar goed beheren van concessies in het openbaar vervoer

 
Titel
De Ademende Concessie. Van goed aanbesteden naar goed beheren van concessies in het openbaar vervoer
Type
artikel vakblad
Referentie

Veeneman, W.W.; L. Lutje Schipholt and D.M. van de Velde: De Ademende Concessie. Van goed aanbesteden naar goed beheren van concessies in het openbaar vervoer. In: R. Clement (Ed.), Samenwerken is topsport (pp. 1-15). Rotterdam: CVS, 23 November 2006.

Auteurs
Wijnand Veeneman
Document
Beschrijving

De Nederlandse vervoerautoriteiten raken steeds meer ervaren in het aanbesteden van het openbaar vervoer. Tegelijk lopen ze tegen een volgende horde aan: goed concessiebeheer met flexibiliteit zodat de concessie kan blijven ademen. Die flexibiliteit vraagt wat van de aanbestedingsvorm, het contract met de vervoerder en de structuur die opgezet moet worden om concessiebeheer goed uit te voeren.
Dit artikel bespreekt vier theoretische hoofdvormen om flexibiliteit een plaats te geven. Die vormen lopen van een eigen ontwikkelbureau dat slechts dienstregelingsuren op prijs aanbesteed naar ontwikkeling door de vervoerder met borging van specifieke overheidseisen. Van de vormen worden de voor- en nadelen besproken en bekeken welke elementen een implementatie van de vorm zou moeten omvatten om de ergste nadelen weg te nemen.

Projecten
European appraisal strategies for securing public values

Logo NGI

Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
secretariaat@nginfra.nl
telefoon: 015 303 0900

© 2016 Next Generation Infrastructures